Sueli do të ndërtojë “unazën” më të madhe në botë Ferris pa kabllo, mund të mbajë deri në 25 persona

10 Mars 2023, 17:25 / JETË ALFA PRESS

Sueli do të ndërtojë “unazën” më të

Kryeqyteti i Koresë së Jugut po shton një tjetër veçori në horizontin e tij që pritet të përfundojë në vitin 2027 – “Unaza e Seulit”, një rrotë Ferris 180 metra.

Qeveria Metropolitane e Seulit (SMG) njoftoi se atraksioni do të vendoset në Parkun Haneul në verilindje të qytetit. Përveçse afër stadiumit të Kupës së Botës, rrota do të vendoset pranë lumit Han në një vend të njohur për pamjet e tij të bukura të qytetit.

Rrotat e Ferris janë një zhvillim relativisht i ri. Normalisht, rrotat e Ferris kanë kabllo që kalojnë në mes, por gjatë viteve të fundit teknologjia ka evoluar për të mundësuar që makineria të rrotullohet pa to.

“Meqenëse parku është gjeografikisht afër Koresë së Veriut, SMG do të përqendrojë dëshirën e saj për një Kore të bashkuar dhe unitet kombëtar, tha qeveria e Seulit në një njoftim për shtyp.

Sipas qeverisë, rrota e Ferrisit do të përdorë teknologjinë e gjelbër, siç është energjia diellore.

Sapo të përfundojë, Unaza e Seulit do të ketë 36 karroca, secila prej të cilave mund të mbajë maksimumi 25 persona. Nëse arrin kapacitetin e plotë, rrota e Ferris mund të mbajë deri në 11,792 njerëz në ditë.

Aktualisht, rrota më e madhe e Ferris pa fole në botë është në Shandong, Kinë, 145 metra e lartë.
Ndërkohë, Ain Dubai – i cili u hap në Emiratet e Bashkuara Arabe vjeshtën e kaluar – është mbajtësi i rekordeve për rrotën më të lartë të vëzhgimit në botë.

 

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128