Kremlini i përgjigjet Gjykatës Ndërkombëtare për urdhër-arrestin: I papranueshëm dhe i pavlefshëm

17 Mars 2023, 17:54 / KOSOVA ALFA PRESS

Kremlini i përgjigjet Gjykatës Ndërkombëtare për

Kremlini e ka quajtur urdhër-arrestimin e Vladimir Putinit të egër dhe të papranueshëm.

Zëdhënësi Dmitry Peskov përsëriti se Rusia nuk e njeh juridiksionin e Gjykatës Ndërkombëtare Penale.

Peskov u shpreh se çdo vendim i gjykatës ishte i pavlefshëm në lidhje me Rusinë.

I pyetur nëse Putin kishte frikë të udhëtonte në vendet që e njohën GJNP-në, Peskov tha: Nuk kam asgjë për të shtuar për këtë temë. Kjo është gjithçka që duam të themi.