Lëshimi u anulua të hënën, NASA bën testin e radhës për Artemis

3 Shtator 2022, 10:21 / KOSOVA ALFA PRESS

 

Lëshimi u anulua të hënën, NASA bën testin e

Agjencia amerikane e hapësirës do të përpiqet edhe një herë në orët e ardhshme të lëshojë raketën e saj Artemis I drejt hënës.

Nasa u pengua nga disa probleme teknike dhe të motit kur u përpoq të largonte misionin Artemis I Moon nga Toka në fillim të kësaj jave.

Përpjekja e së shtunës për të dërguar raketën Space Launch System (SLS) është planifikuar për fillimin e një dritareje dy-orëshe që fillon në orën 14:17 me kohën lokale (19:17 BST; 18:17 GMT).

Objektivi i mjetit 100 metra i gjatë do të jetë të hedhë një kapsulë të vlerësuar nga njerëzit në drejtim të Hënës, diçka që nuk ka ndodhur që kur Projekti Apollo përfundoi në 1972. Artemis I është një demonstrim teknologjik, kështu që nuk do të ketë ekuipazh në bord me këtë rast.

 

ide