Ministri i Jashtëm ukrainas bën thirrje për t’i dhënë fund shantazhit bërthamor të Rusisë

19 Shtator 2023, 23:56 / KOSOVA ALFA PRESS

Ministri i Jashtëm ukrainas bën thirrje për t’i

Ministri i Punëve të Jashtme të Ukrainës, Dmytro Kuleba përsëriti thirrjen e Ukrainës për t’i dhënë fund asaj që ai e përshkroi si “shantazh bërthamor” të Rusisë në termocentralin bërthamor Zaporizhzhia, pas një takimi me drejtorin e përgjithshëm të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA) Rafael Mariano Grossi në New York.

“Rusia duhet t’i japë fund shantazhit të saj bërthamor dhe të tërhiqet nga ZNPP për të rivendosur sigurinë dhe sigurinë bërthamore në Ukrainë dhe më gjerë në Evropë,” postoi Kuleba në llogarinë e tij zyrtare X.

“U takova me RafaelMGrossi në Nju Jork për të diskutuar situatën në termocentralin bërthamor të Zaporizhzhia dhe vazhdimin e bashkëpunimit Ukrainë-IAEA. Rusia duhet t’i japë fund shantazhit të saj bërthamor dhe të tërhiqet nga ZNPP për të rivendosur sigurinë bërthamore në Ukrainë dhe më gjerë në Evropë.