Si mundën 4 fëmijë t’i mbijetonin aksidentit ajror në Amazonë, ku humbën jetë prindrit e tyre?

2 Qershor 2023, 21:30 / KOSOVA ALFA PRESS

Si mundën 4 fëmijë t’i mbijetonin aksidentit ajror në

Një muaj pasi katër fëmijë u zhdukën në Amazonën kolumbiane, një raport paraprak nga Autoriteti i Aviacionit Civil të vendit ofron të dhëna se si ata mund t’i kishin mbijetuar përplasjes shkatërruese të aeroplanit që vrau çdo të rritur në bord.

Historia e jashtëzakonshme e fëmijëve të humbur ka tërhequr një interes të madh në të gjithë Kolumbinë dhe ndërkombëtarisht, ndërsa një operacion masiv kërkimi i udhëhequr nga ushtria vazhdon në pyll.

Fluturimi fatkeq i një majit kishte në bord pilotin Hernando Murcia Morales, udhëheqësin indigjen të Yarupari Herman Mendoza Hernández, një grua indigjene të quajtur Magdalena Mucutuy Valencia dhe katër fëmijët e saj, më i madhi 13 vjeç dhe më i vogli vetëm 11 muajsh.

Menjëherë pas ngritjes në mëngjes herët nga komuniteti i largët i Araracuara, piloti njoftoi radio kontrollin e trafikut ajror se do të kërkonte një vend ulje emergjente, sipas raportit.

“…Mayday, Mayday, Mayday, 2803, Mayday, Mayday, Mayday, kam motorin drej fundit, do të kërkoj një fushë për tu ulur,” tha ai.

Piloti më vonë njoftoi se motori kishte rifituar fuqinë dhe vazhdoi rrugën e tij, vetëm për të goditur sërish telashe më pak se një orë më vonë: “…Mayday, Mayday, Mayday, 2803, 2803, Motori më dështoi përsëri… Unë do të kërkoni një lumë… Unë kam një lumë në të djathtë…”

Dhe këtë herë problemi nuk u përmirësua, aeroplani u rrëzua dhe të gjithë në bord humbën jetën, përveç tre fëmijëve. Kontrolli i trafikut ajror gjurmoi menjëherë aeroplanin duke u kthyer djathtas, thuhet në raport. Më pas doli nga radari.

Pavarësisht nga kërkimet ajrore dhe ujore që pasuan menjëherë incidentin, sipas raportit, avioni nuk do të gjendej deri më shumë se dy javë më vonë – kohë që mund të jetë ende e rëndësishme në fatet e pasagjerëve të avionit, ndërsa hetuesit vazhdojnë të hetojnë përplasjen dhe pasojat e saj.

 

 

ide

Nga Sidi Hasanaj 20:16 IDE

Pa Drama!

Nga Sidi Hasanaj

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128