Frika më e panjohur e Hitlerit që nuk dihet nga shumë njerëz

18 Nëntor 2022, 16:19 / AKTUALITET ALFA PRESS

 Frika më e panjohur e Hitlerit që nuk dihet nga shumë njerëz

Adolf Hitler njeriu përgjegjës për një nga gjenocidet më të mëdha të shekullit të 20-të shihet nga shumica e njerëzve si një djall që nuk kishte frikë ose që të paktën fshiheshin pas mendjes së tij psikotike. 
 
Në fjalimet e tij Hitleri është shprehur se nuk kishte frikë nga asgjë se i kishte parë të gjitha. 

Mund të ketë qenë e vërtetë, ose jo, është e vështirë të përcaktohet nga fjalët i tij, por dentisti i tij Hugo Johannes Blaschke ka treguar një anë tjetër të një prej diktatorëve më të egër që ka njohur bota.

Dentisti i Hitlerit


 Frika më e panjohur e Hitlerit që nuk dihet nga shumë njerëz

Hugo Johannes Blaschke ishte dentisti i Hitlerit për 20 vitet e fundit të jetës së tij pasi ai nuk do t'i besonte asnjë dentisti për shkak të frikës së tij nga dentistët. 

Doktor Blanscheke përmend në shënimet e tij dhe në intervistat e marra pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore se Hitleri kishte shumë frikë nga stomatologët.

Të gjithë kanë pak frikë nga dentistët, sidomos në fëmijëri, por Hitleri frikësohej sa herë që hynte  në dhomën e dentistit. 

Ndonjëherë dentistit i duheshin deri në tetë ditë vetëm për t'u kujdesur për një mjekim dentar.

Udhëheqësi nazist madje qante para se të bënte ndonjë operacion dentar, siç përmendet në të dhënat e dentistit të tij. 

Në ditët kur do të kryente një procedurë dentare, ai nuk do të shfaqte fytyrën e tij në publik pasi kjo do t'i prishte imazhin e tij si dhe ideologjinë që ai u përpoq të krijonte brenda Gjermanisë për racën ariane, e cila sipas duhej të dukej "perfekte".

Të dhënat e tij mjekësore, të paktën ato që janë gjetur, veçanërisht për çdo procedurë dentare, spekulojnë se mbushja e tij dentare është bërë nga ari i marrë nga hebrenjtë që ishin vrarë në dhomat e gazit në kampet e përqendrimit.

Një tjetër pikë interesante në lidhje me të dhënat mjekësore dentare të Hitlerit është fakti se ishin shumë të dobishme në identifikimin e trupit të Hitlerit.

Protezat e tij konfirmoi se ai kishte vdekur në Berlin dhe nuk ishte larguar siç supozojnë disa historianë.

Kjo frikë qëndroi vetëm midis Hitlerit dhe Blaschke-s për aq sa thuhet në të dhënat mjekësore, prandaj Hitleri kishte nevojë të kishte një marrëdhënie të mirë me njerëz të tillë pasi ata kishin aftësinë ta shkatërronin atë dhe perandorinë e tij deri diku./ Alfapress.al

 

 

Po ndodh...