Kim Ung-Yong, gjeniu botëror me IQ mbi normalen

11 Nëntor 2022, 11:28 / MADE IN ALFA ALFA PRESS

Kim Ung-Yong, gjeniu botëror me IQ mbi normalen

History of Yesterday

Njerëzit i cilësojnë Steven Hawkings ose Albert Einstein si gjenitë më të mëdhenj që Tokë, të paktën gjatë shekullit të 20-të. Të themi të vërtetën ka një person që tejkalon IQ-në e tij dhe intelektin e tyre.

Kim Ung-Yong nga Koreja e Jugut është një emër që është dëgjuar shumë rrallë, pasi nuk shfaqet realisht në publik. Pjesën më të madhe të jetës e kaloi duke lexuar libra.

Ai lindi më 8 mars 1962. Që në moshë shumë të re, Kim shfaqi aftësi të mahnitshme njohëse dhe intelektuale. Ai dinte të kryente llogari në më pak se 2 vjeç dhe në moshën 4 vjeç ishte i përsosur, në të njëjtën moshë ai mund të lexonte në 4 gjuhë.

IQ-ja e tij u vlerësua të ishte rreth 210.

Kim Ung-Yong, gjeniu botëror me IQ mbi normalen

Ai konsiderohet si personi më inteligjent në botë.

Në vitin 1967, kur Kim ishte vetëm 5 vjeç, ai u shfaq në Fuji Television në Japoni dhe tronditi audiencën me aftësinë e tij për të zgjidhur ekuacione komplekse matematikore që shumica e njerëzve në audiencë nuk ishin në gjendje t’i bënin.

Në moshën 8-vjeçare, Kim shkoi për të studiuar fizikën bërthamore në Universitetin e Kolorados. Inteligjenca e tij  dhe IQ e lartë e bënë NASA-n shumë të interesuar për aftësitë

Kim-it iu kërkua të zgjidhte ekuacione matematikore të tilla si sasia e karburantit që kërkohet për një raketë për të arritur në hapësirë, duke marrë parasysh faktorë të shumtë.

Ai ka punuar si asistent profesor në Universitetin Kombëtar Chungbuk që nga viti 2007. Më 14 mars 2014, ai u emërua nënkryetar i Qendrës Kërkimore të Zhvillimit North Kyeong-gi dhe punoi si profesor të asociuar në Universitetin Shinhan.

Shumë njerëz e kanë kritikuar, duke thënë se ai është një gjeni i dështuar, sepse ai nuk e përdori inteligjencën e tij për të bërë zbulime apo shpikje të reja.

Kim Ung-Yong, gjeniu botëror me IQ mbi normalen

Kim pretendon se kur ishte katër vjeç, ai bëri një test të IQ-së për fëmijët që u jepej zakonisht shtatëvjeçarëve dhe IQ e tij ishte  200./Alfapress.al

 

Po ndodh...

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128