Pse disa njerëz nuk mund të dashurojnë

19 Tetor 2023, 19:06 / MISTERE&KURIOZITETE ALFA PRESS

Pse disa njerëz nuk mund të dashurojnë

Për të zbuluar nëse njerëzit që nuk mund të bien në dashuri kanë një problem apo jo, gjëja e parë që duhet të bëni është të ekzaminoni situatën në kontekstin emocional në të cilin ndodh.

Pyetja e parë që lind është: "A ndihet ai person i qetë në një situatë të tillë?"

Nëse përgjigja është "po", ka shumë të ngjarë që ata të jenë dikush që e përjeton dashurinë në një mënyrë tjetër.

Nuk ka asnjë pengesë që i pengon njerëzit të bien në dashuri, por ata mund ta përjetojnë këtë lloj situate me më pak intensitet ose të kenë prioritete të tjera për të cilat janë të pasionuar.

Në fakt, ata që nuk arrijnë të bien në dashuri, mund të mos jenë përqendruar kurrë në të qenit intime me një qenie tjetër njerëzore. Koha thjesht mund të mos ketë ardhur ende.

Kur është një shqetësim?

Le të mendojmë për njerëzit që ose nuk mund të bien në dashuri ose nuk ndihen rehat ose të qetë me këtë ide.

Në këtë grup do të futeshin edhe ata që krenohen që nuk i përjetojnë këto lloj ndjenjash dhe mendojnë se kjo tregon shenja fuqie ose superioriteti.

Në këto lloj rastesh, ka shumë të ngjarë që vërtet të ketë një problem që ia vlen të shqyrtohet. Çfarë mund të ndodhë?

Është e rëndësishme të mbani në mend se dashuria është një ndjenjë që zhvillohet duke ndarë përvojat me një tjetër.

Prandaj, nëse nuk ndërtohen hapësira për të kaluar kohë ose për të bashkëvepruar me një person tjetër, është e mundur që këta njerëz të mos shkojnë kurrë përtej një lidhjeje formale shoqërore në marrëdhëniet e tyre.

Po ndodh...

ide