Ngritja e komisionit për dezinformimin, Flutura Açka akuza mazhorancës: Mos ky vit do të jetë një vit gjuetie për mediat

3 Prill 2024, 15:58 / POLITIKË ALFA PRESS

Ngritja e komisionit për dezinformimin, Flutura Açka akuza
Duke komentuar nismën e Partisë Socialiste për ngritjen e një komisioni për dezinformimin, deputetja e Partisë Socialiste, Flutura Açka tha në studion e News 24, se nisma mund të përdoret për të rikthyer ligjin antishpifje.

“Ne kërkuar që të kishim mundësi të komunikonim me aktorët. Këto tre ditë, kam marrë nga disa organizata sinjale që të përfshihen sepse për ta ishte i dyshimtë dhe kanë frikë. Në nëntor 2022, e tërhoqëm pr/ligjin e shpifjes. Nga ana e mazhorancës është thënë edhe ky slogan se tani është në morg dhe tani nga e gjetën për ta kthyer në jetë?! Po ta shikosh në faqen e Parlamentit, pr/ligji është aty dhe kush nuk na siguron se nuk do ta kthejnë prapë në formë tjetër. Ky komision mund të na rekomandojë se për shkak të kësaj do të duhet të rikthehet ligji në emër të NATO-s dhe Bashkimit Evropian. A do t’i kërcënojmë mediat vitin e ardhshëm? Ky është shqetësimi im. Mos ky vit do të jetë një vit gjuetie për mediat që ajo të mos sjellë vullnetin dhe fjalën e shqiptarëve të lirë”, tha midis të tjerash deputetja Açka.