Shtyrja e hapjes së kampeve për refugjatët, Rama për mediat italiane: Do të jenë gati brenda disa muajsh! Por ja ku qëndron problemi

24 Maj 2024, 08:02 / POLITIKË ALFA PRESS

Shtyrja e hapjes së kampeve për refugjatët, Rama për mediat

Kryeministri Edi Rama ka folur për mediat italiane në lidhje me vonesën e hapjes së dy qendrave për emigrantët në Gjadër dhe Shëngjin, të cilat ishin parashikuar për në 20 maj.

Kryeministri Edi Rama i pyetur nga gazetari i ‘La Repubblica’, Gerardo Greco, tha se kjo i përket tashmë shtetit italian.

‘Shqipëria ofroi disponueshmëri dhe tokë, por asgjë më shumë’.- u shpreh Rama.

Rama parashikon beteja politike dhe shpjegoi për gazetarin italian se ligjet nuk janë shqiptare, por italiane.

Qendra do të jetë gati për disa muaj gjithsesi, kjo nuk është asgjë! Por problemi do të jetë funksionimi i tij! Dhe do të jetë shumë e vështirë për procedurat: si do të menaxhoni 3000 persona në 28 ditë me burokracitë italiane dhe rregullat evropiane?”,tha Rama.