Vula e PD-së/ Trupa gjykuese e Apelit tërhiqen në Dhomën e Këshillimit për marrjen e vendimit përfundimtar

11 Qershor 2024, 12:49 / POLITIKË SHKRUAR NGA ALFAPRESS

Vula e PD-së/ Trupa gjykuese e Apelit tërhiqen në Dhomën e

Trupa gjykuese është tërhequr në Dhomën e Këshillimit për marrjen e vendimit përfundimtar për vulën e Partisë Demokratike.

Trupa gjykuese që do përcaktojë fatin e partisë më të madhe opozitare në vend,  përbëhet nga Alma Ahmeti, Iliba Bezati dhe Elona Toro. Në sallën e mbushur plotë me gazetarë dhe me më së shumti me deputetë dhe përfaqësues të Rithemelimit, duket se ka ankth për vendimin që ndan përfundimisht fatin e legjimitetit të PD.

Çështja për vulën e Partisë Demokratike u rikthye në Apel pas vendimit të Gjykatës së Lartë me 27 dhjetor 2023. Në vendim, Kolegji i Gjykatës së Lartë vlerëson se Apeli nuk ka kryer një hetim të plotë të çështjes, nuk ka kuptuar natyrën e mosmarrëveshjes dhe ka interpretuar gabim normat dhe ligjin procedural.

Vula e PD-së prej 3 vitesh pretendohet se i takon Grupimit të Rithemelimit që drejtohet nga Sali Berisha. Ndërkohë Lulzim Basha, referuar regjistrimit të partive politike njihet si kryetari legjitim i PD-së, duke bërë kështu që vulën dhe logon e kësaj partie, ta kontrollojë ai dhe mbështetësit e tij, në atë që njihet si PD zyrtare.