Xama: Skema e drejtorëve të Veliajt ‘PPP e mirëfilltë’

3 Prill 2024, 20:52 / POLITIKË ALFA PRESS

Xama: Skema e drejtorëve të Veliajt ‘PPP e
Gazetarja Ola Xama ka komentuar mbrëmjen e sotme zhvillimet pas skandalit të denoncuar mbi atë që njihet si dosja ‘5D’ ku përfshihen drejtorët më të rëndësishëm të Bashkisë së drejtuar nga Erion Veliaj, e konsideroi skemën një PPP të mirëfilltë.

Nga emisioni “Shënjestër”, Xama u shpreh se kjo ishte një strukturë e organizuar. Njëri ishte emëruar drejtor i Përgjithshëm i Ujësjellësit dhe tjetri drejtor i IMT-së në Bashkinë e Tiranës.

Xama: “Pra është një rrjet i koordinuar, një PPP e mirëfilltë, një skemë e partneritetit publik-privat, ku privati vendos letrat në vend të shtetit.

Privati kishte madje edhe userat dhe pasëordet. Kjo skemë ka kaluar edhe tek Ujësjellësi i Durrësit.
Skema nisi të zgjerohej. Shohim konsorciume me kompani të mëdha që orerojnë në vendin tonë. Nëse për “5D” ishte paradhënë tenderi, po për këto të tjerat, a janë dhënë tenderat.”

 

Po ndodh...

ide