Receta Alfa/ Sallata me peshkun blu, një pjatë plot ngjyra dhe shije
Peshku skumbër bën pjesë në familjen e peshqve blu.Në kuzhinën shqiptare ky lloj peshku nuk është i përdorur apo i vlerësuar. Madje ai hyn tek peshqit e lirë. Peshku skumbër është shumë i pasur me Omega 3 dhe ka pak kalori.Ai është në përmasa të vogla dhe mesatare. Jeton në thellësi të ujërave në det të hapur.Në kuzhinë ky peshk përshtatet shumë mirë në receta të ndryshme si: i skuqur, i marinuar, në avull, i mbushur etj.
Sallatë me peshk skumbër
Koha e përgatitjes: 15 minuta
Koha e gatimit: 1 orë e 40minuta
Vështirësia e ulët
Për 4 persona
Përbërësit
4 pesh skumbër të freskët ( 250 gr secili), 100 gr sallatë jeshile, 100 gr radichio, 50 gr rrush i thatë, 50 gr stika pishe të pjekura, 1 degë majdanoz, 1 qepë e njomë, 6 gjethe nenexhik, 40 ml vaj ulliri, kripë deti me lëkurë portokalli të grirë, 20 ml salcë balsamike, 100 gr ullinj, piper sapo të bluar.
Për bujonin: 25 ml uthull, 1 qepë, 1karrotë, 1 kërcell selino, 5 kokrra piper, 1 gjethe dafinë, 2 l ujë.
Përgatitja
Këshillë
Kujdes me pjekjen pasi nëse kalohet masa hidhërohet.
Rekomandim
Peshka skumbër gjendet në market gjatë gjithë vitit, por koha më e përshtatshme për ta shijuar është nga nëntori në mars.
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
