
Fileto pule të pjekura me ullinj

Ideale për një vakt të bollshëm.
Përbërësit
2 luge gjelle verë e kuqe
2 lugë gjelle mustardë
2 lugë gjelle vaj ulliri
4 thelpi hudhra
1 lugë çaji kripë
1 degë rozmarinë
Gjokse apo fileto pule (4- 6 copë)
1 filxhan me ullinj.
Udhëzimet
Në një tas të madh bashkoni verën e kuqe, mustardën, vajin e ullirit, hudhrën, kripën dhe rozmarinën.
Më pas shtoni mishin e pulës dhe ullinjtë.
I përzieni mirë dhe e mbuloni enën me një qese plastike.
E fusni në frigorifer dhe e lini të qendrojë të paktën 1 orë ose gjatë gjithë natës.
Të nesërmen e kaloni masën në një tavë dhe e fusni në furrë të piqet për gati 1 orë në nxehtësi të ulët.
Kur ta shikoni që mishi i pulës ka marrë një ngjyrë kafe të artë në sipërfaqe mund ta hiqni.
Mund ta shoqëroni me kuinoa, oriz ose thjesht me pak bukë.
Ju bëftë mirë!

ide

A Nive o Bash!

Bindja absolute dhe jeta e përjetshme!

Europa, gropa dhe shpëtimtari!
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128