Fileto pule të pjekura me ullinj

Ideale për një vaktë të bollshëm.
Përbërësit
2 luge gjelle verë e kuqe
2 lugë gjelle mustardë
2 lugë gjelle vaj ulliri
4 thelpi hudhra
1 lugë çaji kripë
1 degë rozmarinë
Gjokse apo fileto pule (4- 6 copë)
1 filxhan me ullinj.
Udhëzimet
Në një tas të madh bashkoni verën e kuqe, mustardën, vajin e ullirit, hudhrën, kripën dhe rozmarinën.
Më pas shtoni mishin e pulës dhe ullinjtë.
I përzieni mirë dhe e mbuloni enën me një qese plastike.
E fusni në frigorifer dhe e lini të qendrojë të paktën 1 orë ose gjatë gjithë natës.
Të nesërmen e kaloni masën në një tavë dhe e fusni në furrë të piqet për gati 1 orë në nxehtësi të ulët.
Kur ta shikoni që mishi i pulës ka marrë një ngjyrë kafe të artë në sipërfaqe mund ta hiqni.
Mund ta shoqëroni me kuinoa, oriz ose thjesht me pak bukë.
Ju bëftë mirë!/Alfapress.al
-
Horoskopi për ditën e sotme, 3 dhjetor 2023
3 Dhjetor, 08:04
Po ndodh...
83 mandatet nuk janë imunitet për shokët dhe shoqet e Ramës
ide
Teatri që fsheh prapaskenën
Vija e kuqe e Berishës dhe vija e zezë e demokracisë në PD
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

