
Gjizë e pjekur me hudhra dhe spec djegës

15 Shtator 2023, 07:13 / RECETA ALFA
ALFA PRESS
Gjizë e pjekur me hudhra dhe spec djegës, një mrekulli e kuzhinës shqiptare.
Përbërësit
500 gr gjizë me kripë
4-5 thelpinj hudhra të shtypura
3-4 lugë gjelle me vaj ulliri
Piper i zi
Spec djegës (sipas dëshirës).
Udhëzimet
Si fillim ndizni furrën në temperaturë 200 gradë celcius.
Hidhni vajin e ullirit në një tigan, vendoseni në zjarr shtoni aty gjizën dhe përzjeheni përreth 5 minuta.
Në fund shtojini hudhrat e shtypura dhe pëzjiejini bashkë.
Të gjithë masën që keni në tigan, transferojeni në një tavë të vogël dhe futeni të piqet për 5 minuta në furrë.
Në fund spekateni me piper të zi dhe pak spec djegës dhe është gati.
ide


Pse në Tiranë gjen “patriot” kundër Serbisë, por që ulin “brekët” para Greqisë?
Nga Kreshnik Spahiu

A je budall a bon vetë o Gaz?!
nga Bato Kosova
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128