Gjizë e pjekur me hudhra dhe spec djegës

15 Shtator 2023, 07:13 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Gjizë e pjekur me hudhra dhe spec djegës
Gjizë e pjekur me hudhra dhe spec djegës, një mrekulli e kuzhinës shqiptare.

Përbërësit

500 gr gjizë me kripë
4-5 thelpinj hudhra të shtypura
3-4 lugë gjelle me vaj ulliri
Piper i zi
Spec djegës (sipas dëshirës).

Udhëzimet

Si fillim ndizni furrën në temperaturë 200 gradë celcius.

Hidhni vajin e ullirit në një tigan, vendoseni në zjarr shtoni aty gjizën dhe përzjeheni përreth 5 minuta.
Në fund shtojini hudhrat e shtypura dhe pëzjiejini bashkë.

Të gjithë masën që keni në tigan, transferojeni në një tavë të vogël dhe futeni të piqet për 5 minuta në furrë.
Në fund spekateni me piper të zi dhe pak spec djegës dhe është gati.

Po ndodh...