
Gulash me mish viçi e perime

Përbërësit:
700 gr mish viçi
2 qepë të mëdha
3 thelpinj hudhër
2 karrota
2-3 patate mesatare
1 lugë salcë domatesh
1 lugë miell
500 ml lëng mishi ose ujë
150 ml verë e kuqe (opsionale)
2 degë rozmarinë e freskët
2-3 gjethe dafine
Vaj ulliri ose gjalpë
Kripë, piper i zi, trumzë
Përgatitja:
Në një tenxhere të thellë kaurdisim mishin e prerë në kube të mëdha me vaj ulliri derisa të marrë ngjyrë nga të gjitha anët. E largojmë mishin dhe në të njëjtin yndyrë, kaurdisim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë derisa të marrë ngjyrë të lehtë. Më pas shtojmë salcën e domates dhe verën. E lëmë të vlojë për pak minuta. Shtojmë mishin, lëngun e mishit (ose ujë), karrotat dhe patatet. Hedhim rozmarinën, dafinën dhe trumzën. E mbulojmë dhe e lëmë të ziejë në temperaturë të ulët për 2 orë, derisa mishi të jetë i butë dhe lëngu i trashur. Rregullojmë në fund shijen me kripë e piper dhe e shërbejmë të ngrohtë me bukë të thekur, pure patatesh ose oriz.

"E keqja Rama apo e keqja Berisha"/ Ku gabon Bushati dhe Kajsiu
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128