Kaçamak në furrë
18 Korrik 2024, 08:19 / RECETA ALFA

Përbërësit:
150 gr gjalpë
2 gota ujë
3 gota qumësht
3 gota miell misri
200 gr djathë i grirë
Kripë, piper i zi
Piper i kuq
Përgatitja:
Në tenxhere shtojmë ujë dhe qumësht. Sapo të ngrohet shtojmë miellin e misrit dhe e përziejmë mirë derisa masa të shkëputet nga tenxherja. Shtojmë gjalpin dhe rregullojme shijen me kripë dhe piper. E kalojmë gatimin në furrë. Pasi ftohet e presim në rripa. I shtrojmë në një tavë me letër pjekje duke i spërkatur me erëza dhe djathë të grirë sipër. E shoqërojmë me salcë të bardhë me majonezë apo me kos me pak limon, vaj ulliri e majdanoz.
-
Reshje në gjithë vendin, parashikimi i motit sot
18 Korrik, 08:14
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
Nga Gentian Gaba
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

