Kaçamak në furrë

18 Korrik 2024, 08:19 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Kaçamak në furrë

Përbërësit:

150 gr gjalpë
2 gota ujë
3 gota qumësht
3 gota miell misri
200 gr djathë i grirë
Kripë, piper i zi
Piper i kuq

Përgatitja:

Në tenxhere shtojmë ujë dhe qumësht. Sapo të ngrohet shtojmë miellin e misrit dhe e përziejmë mirë derisa masa të shkëputet nga tenxherja. Shtojmë gjalpin dhe rregullojme shijen me kripë dhe piper. E kalojmë gatimin në furrë. Pasi ftohet e presim në rripa. I shtrojmë në një tavë me letër pjekje duke i spërkatur me erëza dhe djathë të grirë sipër.  E shoqërojmë me salcë të bardhë me majonezë apo me kos me pak limon, vaj ulliri e majdanoz.

 

Po ndodh...

ide