
Karkaleca të pjekur me hurdhëra e mjaltë.

I gjithë sekreti qëndron tek marinimi i karkalecave.
Përbërësit
½ filxhan me mjaltë
6 lugë gjelle salcë soje
2 lugë gjelle vaj ulliri
4 thelpi hurdhëra
½ lugë çaji spec të kuq pluhur
36 karkaleca të pastruar e qëruar
Qepë e njomë e grirë imët ose majdanoz për servirje.
Udhëzimet
Në një tas bashkoni mjaltin, salcën soje, vajin e ullirit, hurdhërat dhe specin e kuq pluhur. I përzieni mirë të gjitha bashkë.
Brenda kësaj mase shtoni karkalecat. I trazoni me dorë që të marinohen mirë.
E mbështillni tasin me një qese kuzhine dhe e lini në frigorifer për të paktën 30 minuta.
Më pas karkalecat mund t’i piqni në një skarë ose në furrën e nxehur më parë në 200° për 5 -7 minuta.
Mos harroni të shtroni një letër kuzhine në tavë paraprakisht.
Këto karkaleca do ju shijojnë kaq shumë me pak qepë të njomë sipër ose majdanoz!
Ju bëftë mirë!

Një herë për Berishën tani për veten, "8 Janari" i dytë i Ramës!
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128