Kek me limona dhe krem limoni

1 Mars 2024, 07:12 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Kek me limona dhe krem limoni

2 limona të mëdhenj me lëkurë të trashë

150 gr sheqer

175 gr gjalpë

175 gr miell

50 gr bajame/Stika të grira

2 lugë pluhur pjekës

3 vezë

Për kremin lart:

Lëkuren e 1 limoni
Lëngun e 1 limoni
100 gr sheqer pluhur

Përgatitja

Limonat do i vendosim në një tenxhere me ujë të ziejnë për 40 minuta afërsisht deri sa piruni të kalojë lirshëm. Më pas do u heqim bërthamat dhe do i grijmë në mikser.
Do rrahim gjalpin me sheqerin dhe më pas shtojmë vezët një e nga një. Shtojmë bajamet, limonat e grirë, miellin dhe pluhurin pjekës.
E trazojmë brumin dhe e shtojmë në një tavë me letër pjekje. E pjekim me 180 gradë për 45 min afërsisht.
E lëmë të ftohet dhe më pas i shtojmë salcën të cilën e bëjmë duke miksuar lëngun, lëkurën e limonit me sheqerin.

 

Po ndodh...

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128