Kotoleta me kungulleshka

19 Nëntor 2023, 08:12 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Kotoleta me kungulleshka

Kotoletat me kungulleshka janë një pjatë e dytë e veçantë, që i shton një shije të veçantë tryezës suaj. Kjo recetë përgatitet shpejte dhe mund të shërbejë edhe si një aperitiv i këndshëm.

Përbërësit

460 gr kungulleshka.

120 gr qepë.

3 thelpinj hudhër.

2 lugë çaji salcë specash pikantë.

1 vezë.

110 gr miell.

vaj ulliri.

kripë, piper i zi.

Udhëzimet

Grini kungujt dhe qepën në një enë qelqi, hidhini kripë dhe lërini në enë deri sa të lëshojnë lëng. Mos e derdhni lëngun e tyre.

Shtoni thelpinjtë e grira të hudhrës, salcën pikante të specave, një vezë të rrahur paksa dhe përzieni të gjitha mirë.

Vendosni tiganin dhe e lini të nxehet në temperaturën 135 °C.

Ngrohni 2-3 lugë gjelle vaj ulliri dhe merreni përzierjen me lugë

Skuqini ato deri sa të dyja anët të marrin një ngjyrë të artë duke u bërë krokante.

Kur kotoletat të jenë gati, thajeni yndyrën e tyre me letër kuzhine dhe servirini me sallatë të freskët.

Ju bëftë mirë!

Po ndodh...