Kotoleta me kungulleshka

11 Dhjetor 2023, 07:16 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Kotoleta me kungulleshka
Kotoletat me kungulleshka janë një pjatë e dytë e veçantë, që i shton një shije të veçantë tryezës suaj. Kjo recetë përgatitet shpejte dhe mund të shërbejë edhe si një aperitiv i këndshëm.

Përbërësit

460 gr kungulleshka.
120 gr qepë.
3 thelpinj hudhër.
2 lugë çaji salcë specash pikantë.
1 vezë.
110 gr miell.
vaj ulliri.
kripë, piper i zi.

Udhëzimet

Grini kungujt dhe qepën në një enë qelqi, hidhini kripë dhe lërini në enë deri sa të lëshojnë lëng. Mos e derdhni lëngun e tyre.

Shtoni thelpinjtë e grira të hudhrës, salcën pikante të specave, një vezë të rrahur paksa dhe përzieni të gjitha mirë.

Vendosni tiganin dhe e lini të nxehet në temperaturën 135 °C.
Ngrohni 2-3 lugë gjelle vaj ulliri dhe merreni përzierjen me lugë.

Skuqini ato deri sa të dyja anët të marrin një ngjyrë të artë duke u bërë krokante.
Kur kotoletat të jenë gati, thajeni yndyrën e tyre me letër kuzhine dhe servirini me sallatë të freskët.

Po ndodh...