Kulaç me sodë dhe kos

Përbërësit
500 gr miell
300 gr kos
1 vezë
1,5 lugë çaji sodë buke
1 lugë çaji kripë
50-60 ml ujë i ngrohtë
pak vaj luledielli
Hapat
Perziejme bashke te gjithe perberesit e mesiperm perveç ujit te ngrohte. Brumi i formuar ne kete moment do kete nevoje per pak uje, prandaj e shtojme luge luge derisa brumi te rezultoje i bute, por jo ngjites
E transferojme brumin ne tavolinen e punes te sperkatur me pak miell dhe e punojme pak me dore duke i dhene forme te rrumbullaket. E vendosim ne nje tave te lyer me pak vaj. E presim ne siperfaqe me ndihmen e nje thike te mprehte ne forme rrezesh. Siper e lyejme me pak kos.
E pjekim kulaçin ne furre te parangrohur ne 200°C per 30-40 minuta, derisa te kete marre ngjyre te arte ne siperfaqe.
Pas pjekies, e heqim nga tava dhe e mbeshtjellim me nje pecete te paster ne menyre qe te kulloje.
-
Horoskopi ditor për sot, e Martë 6 Shkurt 2024
6 Shkurt, 07:02
Po ndodh...
Karmën nuk e ndalon dot Sali Berisha!
ide
Sekretari i Parë i PD
Të “rrëzosh” Edi Ramën duke gënjyer veten…
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128

