Ëmbëlsirë me patate të ëmbla
Si
Serviret për (persona):
8 Persona
Koha e pregatitjes:
30
Koha e gatimit:
2h20min
Vështirësia:
E lehtë
Përbërësit
1 (1 kile) patate e embel
½ filxhan gjalpe, i tretur
1 gotë sheqer të bardhë
½ qumësht
2 vezë
½ lugë çaji arrë kokosi
½ lugë çaji kanellë
1 lugë çaji ekstrakt vanilje
1 pite të papjekur(9 inç)
Udhëzimet
Ziejme patatet e ëmbla bashke me lekure për 40 deri 50 minuta, ose derisa të bëhen . hidhini ujë të ftohtë mbi patatet e ëmbëla dhe hiqni lëkurën.
Prisni patatet e ëmbla në një tas.
Shtoni gjalpin, dhe përzieni mirë me mikser. Perzijini në sheqer, qumësht, vezë, arrakokos, kanellë dhe vanilje. rrihini me shpejtësi mesatare derisa përzierja të jetë e qetë.
Derdhni mbushjen në piten papjekur.
Piqeni në 175 gradë C për 55 deri në 60 minuta, ose derisa thika e futur në qendër të dalë e pastër. embelsira do të fryhet si një sufle, dhe më pas do të ulet ndërsa ftohet.
Po ndodh...
83 mandatet nuk janë imunitet për shokët dhe shoqet e Ramës
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
