Pispili me spinaq dhe kos

19 Shtator 2024, 08:29 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Pispili me spinaq dhe kos

Përbërësit:

500 gr spinaq

1 tufë koper
1 tufë qepë të njoma
200-300 gr miell misri
3 kokrra vezë
250-300 ml kos
80 ml vaj ulliri
Arrë moskat
Kripë, rigon
Lëkurë limoni të grirë

Përgatitja:

Fillimisht zbusim spinaqin me kripë duke e shtypur me duar. Në një enë rrahim vezët me kosin, shtojmë erëzat dhe qepët e njoma. I përziejmë me lugë duke shtuar spinaqin dhe miell misri me miell thekre. Bimët aromatike i presim hollë dhe i shtojmë tek masa me pak vaj.
Lyejmë tepsinë me vaj dhe e spërkatim me pak miell. Shtojmë masën dhe e vendosim pispilinë në furrë të parangrohur në temperaturën 200 gradë për 30 minuta.

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128