Receta Alfa/ Speca me gjizë

22 Shtator 2024, 09:06 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Receta Alfa/ Speca me gjizë

Përbërësit:

500 gr speca të kuq
1 domate me tul
500 gr gjizë
2 kokrra vezë
1 filxhan kafeje qumësht
4-5 lugë supe vaj ulliri
2-3 thelpinj hudhër
Pak rigon dhe majdanoz
Pak arrë moskat
Kripë, piper i zi
Vaj për skuqje

Përgatitja:

 

Për këtë recetë mund të përdorim speca të kuq, të gjatë ose të rrumbullakët, speca të verdhë dhe speca jeshilë me tul. Pastrojmë fillimisht specat nga bishti dhe farat dhe i skuqim në tigan me vaj. Ndërkohë në një tigan tjetër hedhim pak vaj ulliri, hudhrën e grirë imët dhe e kaurdisim pak, sa të aromatizohet vaji. Hedhim gjizën në tigan dhe e kaurdisim, shtojmë më pas qumështin, piperin e zi, rigonin, arrën moskat, domaten e grirë në kubikë, vezët dhe majdanozin. I përziejmë mirë dhe e kontrollojmë për kripë. Largojmë tiganin nga zjarri. Mbushim mirë specat e skuqur me gjizën e përgatitur dhe i vendosim nëpër pjata.

Këtë recetë mund ta përgatisim dhe në një mënyrë tjetër duke i mbushur specat të papjekur me përzierjen e gjizës dhe me të gjithë përbërësit e tjerë. Edhe në këtë rast, hudhrën e kemi kaurdisur pak më përpara. I vendosim specat në një tavë dhe i fusim në furrën e ngrohur për t'u pjekur për 30 minuta në 180 gradë.

 

Po ndodh...

ide