Sallatë me midhje

8 Tetor 2022, 07:14 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Sallatë me midhje

Koha e përgatitjes: 10 minuta

Koha e gatimit: 5 minuta

Për 4 persona

Përbërësit

 1 kg midhje me guaskë, 5 lugë gjelle vaj ulliri, 1 kokërr limon, 1 tufë majdanoz, kripë dhe piper sipas nevojës.

Përgatitja

1.Lani mirë midhjet nga rëra dhe leshterikët. Hidhini në një tigan të thellë dhe lërini të marrin një valë për 5 minuta me kapak, derisa të hapen.

2.Pasi të ftohen pak ju hiqni guaskën. Kulloni lëngun e gatimit. Midhjet e pastruara vendosini në një pjatancë për sallatë.

3.Në një enë porcelani hidhni vajin e ullirit,majdanozin e grirë imët, kripën dhe piperin. Rrihini me pirun mirë dhe shtoni lëngun e limonit pak nga pak. Mund të përdorni edhe uthull të bardhë.

4.Kur salca të lidhet dhe të jetë gati, hidhuani midhjeve sipër dhe shërbejini në çast.

 

Po ndodh...