Spinaq me oriz

Përbërësit
800 gram spinaq
1 filxhan çaji oriz
1 qepë mesatare
1 tufë qepë të njoma
1 lugë çaji gjalpë
pak pluhur hudhër
1 tufë koper +majdanoz
pak nenexhik
vaj ulliri
kripë, piper i zi
UDHËZIMET
Në një tenxhere ngrohim vajin, hedhim qepën e grirë hollë, e kavardisim sa të zbutet dhe më pas shtojmë qepët e njoma të prera në unaza të holla dhe bishtat. (5-6 qepë të njoma normale, jo shumë të trasha).
Pasi qepa ka ulur volumin, shtojmë pak kripë, orizin dhe i trazojmë së bashku me qëllim që orizi të kavardiset pak.
Shtojmë spinaqin, e trazojmë për 1 minutë dhe më pas shtojmë ujin e valuar gjysmë filxhani, dmth për një filxhan oriz do të hedhim 1 filxhan e gjysmë ujë dhe jo 2, si zakonisht.
E lëmë të ziejë për 10 minuta, më pas shtojmë erëzat, 1 lugë çaji gjalpë, e trazojmë dhe pas 5 minutave e largojmë nga zjarri.
Shërbejeni të ngrohtë dhe mund ta shoqëroni me pak kos!
Po ndodh...
83 mandatet nuk janë imunitet për shokët dhe shoqet e Ramës
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
