Sufle, keku magjepsës me zemër çokollate
Përbërësit:
(Përbërësit më poshtë janë për 6-7 persona)
150 gr çokollatë e zezë
120 gr gjalpë i freskët
120 gr sheqer pluhur
3 kokrra vezë
2 lugë gjelle me majë me miell gruri
1 lugë çaji me vanilje
Gjysmë luge kafeje me kripë
Përgatitja:
Në një tenxhere ose në procesin e njohur si banjo mari, shkrijmë çokollatën e zezë bashkë me gjalpin dhe e lëmë derisa masa të bëhet kremoze dhe e lëmë mënjanë.
Në një tas të thellë rrahim vezët, më pas shtojmë kripën, sheqerin pluhur dhe më pas miellin.
Në fund, pasi i përziejmë të gjitha shtojmë vaniljen.
E përziejmë të gjithë masën mirë në mënyrë që të mos mbeten kokërriza.
Pasi masa të jetë bërë tërësisht kremoze shtojmë çokollatën e shkrirë me gjalpë dhe e përziejmë mire në mënyrë që brumi të bëhet homogjen.
Më pas, masën e shtojmë në tasat e aluminit, në mungesë të tyre mund të përdorni kupa qelqi zjarr duruese.
Bëni kujdes kur të mbushni tasat me brumin e përgatitur, mbushja duhet të jetë në masën e ¾ e tasit.
Futini për t’i pjekur në furrën e parangrohur në 180 gradë celcius.
Lërini të piqen për maksimumi 15 minuta derisa sipërfaqja e suflesë të ngurtësohet pak. Më pas largojini menjëherë nga furra në mënyrë që çokollata brenda ëmbëlsirës të qendrojë e shkrifët.
Po ndodh...
83 mandatet nuk janë imunitet për shokët dhe shoqet e Ramës
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128
