Çfarë përfaqëson shkronja “i” në fjalën iPhone?

1 Shkurt 2023, 20:35 / TRENDING ALFA PRESS

Çfarë përfaqëson shkronja “i” në

Steve Jobs në vitin 1998, prezantoi iMac, produktin e parë të Apple.

Shkronja e vogël “i” përpara shumicës së produkteve të Apple është bërë aq e njohur sa që tani pothuajse askush nuk i kushton më vëmendje dhe akoma më pak njerëz e dinë se çfarë do të thotë në të vërtetë.

A keni menduar ndonjëherë se çfarë do të thotë në të vërtetë parashtesa “i”?

Zakonisht, njerëzit supozojnë se do të thotë – ‘inteligjent ose i pazëvendësueshëm’ – madje disa menduan se “i” do të thotë “telefoni im”, por nuk është kështu.

Në vitin 1998, Steve Jobs prezantoi iMac, produktin e parë të Apple me prefiksin tashmë të famshëm. Ideja e tij ishte e thjeshtë – “i” nënkupton atë për të cilën shumica e njerëzve do të përdorin një kompjuter personal, që është interneti.

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128