Meta nis raundin e ri të pushimeve nga puna që prek 6000 vende pune

24 Maj 2023, 23:54 / TRENDING ALFA PRESS

Meta nis raundin e ri të pushimeve nga puna që prek 6000 vende pune

Meta nisi një raund të tretë të pushimeve nga puna të mërkurën pasi kompania pritej të shkurtonte më shumë se 6,000 vende pune.

Lajmet për shkurtimet e fundit erdhën pasi disa punëtorë njoftuan të mërkurën në LinkedIn se ishin pushuar nga puna, raporton CNBC.

Ky raund pushimesh nga puna preku kryesisht grupet e biznesit të Metës.

Punonjësit ishin vënë në dijeni se largimet nga puna po vinin pasi CEO i Meta-s, Mark Zuckerberg, njoftoi planin e ristrukturimit “Viti i Efiçencës” në fillim të këtij viti.

Si pjesë e planit, Meta ka ndërprerë rekrutimin për rreth 5,000 vende pune dhe do të pushojë nga puna 21,000 persona këtë vit. Të përfshirë janë edhe vendet e shkurtuara në nëntor dhe prill.

Në një postim të muajit marsit, Zuckerberg tha se pushimet nga puna janë pjesë e një ristrukturimi të krijuar për të “na bërë një kompani më të mirë teknologjike dhe për të përmirësuar performancën tonë financiare në një mjedis të vështirë, në mënyrë që të mund të ekzekutojmë vizionin tonë afatgjatë”.

Zuckerberg shtoi se pas ristrukturimit kompania planifikon të heqë ngrirjen e punësimeve dhe transferimeve. Ai tha se pushimet nga puna do ta bëjnë kompaninë “të kënaqshme duke hequr shtresat e shumta të menaxhimit”.

Në prill Meta raportoi shitjet e tremujorit të parë prej 27.91 miliardë dollarë, një rritje prej 3% nga i njëjti tremujor i një viti më parë.

Po ndodh...