Musk po mendon të tarifojë përdoruesit e rinj për të postuar në Twitter

16 Prill 2024, 10:04 / TRENDING ALFA PRESS

Musk po mendon të tarifojë përdoruesit e rinj për të

Elon Musk planifikon t’u paguajë përdoruesve të rinj të Twitter/X një tarifë të vogël për të qenë në gjendje të postojnë në rrjetin social për të frenuar problemin e robotëve ose llogarive të automatizuara.

Duke iu përgjigjur komentit të një përdoruesi tjetër X në lidhje me ndryshimet e faqes në internet, Musk shkroi se ngarkimi i një tarife të vogël për llogaritë e reja është “mënyra e vetme” për të ndaluar “sulmin e robotit”.

Inteligjenca artificiale siç është sot (dhe fermat e trolleve) mund ta kalojnë testin me lehtësi, tha Musk, duke iu referuar mjeteve si CAPTCHA.

Më vonë, siç raportohet nga TechCrunch, Musk komentoi se llogaritë e reja do të mund të postojnë tre muaj pasi të krijohen pa paguar tarifë.

Ashtu si shumë të tjerë të lidhura me X, aktualisht nuk ka detaje se kur do të zbatohet politika dhe cilat tarifa mund të duhet të paguajnë përdoruesit e rinj. Natyrisht, nuk është e pamundur që të mos zbatohet kurrë.

Tetorin e kaluar, X filloi t’i tarifonte përdoruesit e rinj të paverifikuar 1 dollarë në vit në Zelandën e Re dhe Filipine. Përdoruesit e rinj pa pagesë që i bashkohen platformës nga këto vende mund të lexojnë postimet, por nuk mund të ndërveprojnë me to. Për të postuar, për të pëlqyer, për të ripostuar, për t’u përgjigjur, për të shënuar dhe cituar postime, ata duhej të paguanin një tarifë.

Disa ditë më parë, X tha se platforma po fillon një pastrim të madh të llogarive spam, duke paralajmëruar përdoruesit se numri i ndjekësve të tyre mund të ndikohet.