Probleme të reja për Twitter: Rishfaqen mesazhet e fshira

23 Maj 2023, 23:51 / TRENDING ALFA PRESS

Probleme të reja për Twitter: Rishfaqen mesazhet e fshira

Disa përdorues të rrjetit social të njohur Twitter po raportojnë për një problem të pazakontë që kanë vënë re në profilet e tyre.

Për shumë prej tyre, mesazhet që kishin fshirë më parë u rishfaqën në profilet e tyre, duke shkaktuar konfuzion dhe zhgënjim.

Ky problem, i cili preku mijëra përdorues, u pa edhe me retweet. Përdoruesit vunë re se rishfaqen edhe ritweet-et, të cilat më parë i kishin hequr nga profilet e tyre, duke lënë përshtypjen se aktivitetet që kishin fshirë më parë ishin sërish aktuale. Sipas Engadget, bëhet fjalë për rreth 34 mijë postime që janë rikthyer pas fshirjes.

Tani për tani, nuk është e qartë se cili është shkaku i këtij fenomeni, por është evidente se bëhet fjalë për një problem më të gjerë sa i përket funksionalitetit të vetë Twitter-it. Përdoruesit kanë kontaktuar mbështetjen e Twitter për të raportuar këtë problem, duke shpresuar për një rregullim të shpejtë.

Kjo është një çështje e parëndësishme për shumë njerëz, por tregon shumë për mënyrën se si një kompani trajton dhe mbron të dhënat tuaja personale. Një ish-inxhinier i besueshmërisë dhe stabilitetit në Twitter i tha Mastodon se problemi “duket sikur ata zhvendosën një grup serverësh midis qendrave të të dhënave dhe nuk e rregulluan topologjinë siç duhet përpara se t’i kthenin përsëri në internet”.

Nuk ka asnjë mënyrë për të ditur ndonjë gjë zyrtare nga kampi në Twitter, pasi Elon Musk më parë shpërndau departamentin e PR.

Edhe pse mesazhet dhe ripërsëritjet që janë rishfaqur janë kryesisht të padëmshme, disa përdorues kanë shprehur shqetësimin për mundësinë e cenimit të privatësisë së tyre ose ripostimit të përmbajtjes që është hequr qëllimisht.

Duke pasur parasysh madhësinë e bazës së përdoruesve të Twitter, problemet si kjo mund të jenë një sfidë e rëndësishme për ekipin teknik të rrjetit. Por përdoruesit shpresojnë që Twitter do ta njohë rëndësinë e këtij problemi dhe do të ndërmarrë hapat e nevojshëm për të garantuar sigurinë, privatësinë dhe besimin e përdoruesve.