Paqeruajtësi global Edi Rama, s'ka kohë të merret me problemet banale të Shqipërisë!

29 Shkurt 2024, 21:21 / IDE NGA LUTFI DERVISHI

Paqeruajtësi global Edi Rama, s'ka kohë të merret me
Në një botë në prag të kaosit, dhe Luftës se Madhe ku liderët botërorë e kanë humbur si Xhaferri simiten, i vetmi udhëheqës që po i jep zgjidhje çdo krizë globale mbetet Kryeministri i Shqipërisë.

Harroni OKB-në, NATO-n, BE-në apo apo edhe vetë masonët!

Ku bëhet fjalë për luftë, konflikt, krizë apo mosmarrëveshje, njeriu që jep zgjidhje është vetëm një: Edi Rama.

Çfarë të përbashkët ka lufta në Ukrainë?

Lufta në Gaza? Kriza emigrantëve në Itali e BE, kriza mes Serbisë dhe Kosovës?

Emëruesi i përbashkët është angazhimi i përditshëm i Edi Rames që më të drejtë analistet e çështjeve ndërkombëtare e cilësojnë si menaxheri më i suksesshëm i krizave të shekullit 21.

Ndërsa kryeministri shqiptar vazhdon misionin e tij si paqeruajtës global, intelektualët me të shquar të kohës sonë i bëjnë thirrje Komitetit për çmimin Nobel të mos humbasin shansin historik që humben në vitin 1990, dhënie e çmimit Nobel Ismail Kadaresë. Është koha që çmimin Nobel per Paqen ta marrë Kryeministri i Shqipërisë. Kush me shumë se ai është investuar për Paqen në botë me angazhim të rregullt në median ndërkombëtare, me fjalime në institucione ndërkombëtare si OSBE, Këshilli I Sigurimit të OKB-se, NATO-s dhe BE-së, me pjesëmarrjen në çdo forum e seminar ane e kënd globit?

A ka qenë më në vëmendje Oslo apo Tirana këto kohë?

Angazhimi i palodhur i kryeministrit të Shqipërisë të kujton një burrë shtetas të madh turk- Ataturkun. Motoja e Ataturkut ishte: paqe në shtëpi, paqe në Botë, Edi Rama ka si qasje diametralisht të kundërt: paqe në botë (në fillim) pastaj paqe në shtëpi (Shqipëri)

Kjo është dhe arsye që politikisht në Shqipëri nuk ka paqe.

Opozita ka mbetur në rrugë duke protestuar, kantieret e hapura gjatë këtyre 10 viteve kanë mbetur rrugëve sepse thjesht dhe shqip kryeministri i Shqipërisë nuk ka kohë për të menduar e jo me të zgjidhë probleme të rëndomta si infrastruktura, funksionimi normal i Parlamentit, apo reforma zgjedhore?

Po të merrej Edi Rama me këto probleme banale me të drejtë gjithkujt do t’i kujtohej proverbi: fshati digjet…

Ndaj nëse shqiptarët duan të dalin të protestojnë le të protestojnë ndaj Melonit, Makronit, Sholcit, Shunakut dhe Bajdenit që e kanë lënë vetëm Edi Ramen për të përballuar i vetëm luftërat dhe konfliktet globale.

Të paktën këto liderët e tjerë të merreshin me problemet tona…

 

Po ndodh...