Çfarë fshihet pas dritave misterioze që u panë mbi qiellin e Kalifornisë

18 Maj 2023, 17:00 / JETË ALFA PRESS

Çfarë fshihet pas dritave misterioze që u panë mbi qiellin

Dritat misterioze mbi qiellin e Kalifornisë u identifikuan nga ekspertët si satelitët e Starlink-ut.

Banorë të shumtë të zonës Sacramento raportuan një linjë dritash të shndritshme në qiell natën, derisa disa pyetën nëse ato përfaqësonin anije jashtëtokësore.

Drejtori i Planetariumit Shtetëror të Sacramento-s, Kyle Watters tha se dritat kishin një shpjegim, ato ishin disa prej 56 satelitëve të Starlink-ut të lëshuara nga Kepi Canaveral.

Watters tha se satelitët janë më të dukshëm në qiell natën menjëherë pas perëndimit të diellit dhe pak para lindjes së diellit.