Si të prezantohesh në 15 sekonda

21 Maj 2023, 19:41 / JETË ALFA PRESS

Si të prezantohesh në 15 sekonda

Gjetja e një pune në këto kohëra po bëhet gjithnjë më e vështirë dhe kompetitive. Sigurohuni që ju mund të ngjallni interes për veten tuaj me efektivitet me një punëdhënës të mundshëm, qoftë dhe gjatë një ngjitje/zbritje me ashensor.

Përdor këto këshilla për të “shitur” veten në më pak se 15 sekonda:

1. Bëj ushtrime praktike – Mos u kap pa mendje. Bëj praktikë me situata të ngjashme shumë herë para se rasti të shfaqet.

2. Përqendrohu tek vlerat tuaja dhe ndikimi që ato kanë –  Mos thuaj me një frymë CV-në tënde. Në vend që të përqëndrohesh tek vitet e eksperiencës, përshkruaj ndikimin tuaj pozitiv tek punët e mëparshme, dhe çfarë mendon të arrish tek puna të cilën po kërkon..

3. Harro çfarë keni mësuar nga prindërit – Na është thënë mos të mburremi, por të “shesësh” veten e kërkon thyerjen e kësaj tabuje. Përgatitu të “mburesh” për veten por me respekt.

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128