Transformoni përvojat tuaja në burime të emocioneve pozitive

23 Mars 2023, 23:43 / JETË ALFA PRESS

Transformoni përvojat tuaja në burime të emocioneve pozitive

Mënyra se si ne mendojmë për secilën nga përvojat tona të jetës ndikon në emocionet tona, e cila nga ana tjetër ndikon në sjelljen tonë. Përvojat që kemi grumbulluar gjatë viteve janë përgjegjëse për vendin ku jemi sot. Mund të jetë e dëmshme kapja pas emocioneve që vijnë nga vlerësimi negativ i një përvoje. Pra, le të mësojmë ta shohim jetën përmes një lente tjetër dhe të zhvillojmë fuqinë tonë magjike për t’u transformuar.

Mos harroni se ne të gjithë kemi fuqinë për të transformuar përvojat tona. Zhvillimi i kësaj fuqie dhe transformimi i ndikimit të këtyre përvojave tek ne duket si një formë magjie. Meditimi, pohimet pozitive, vizualizimet, ndërgjegjja dhe ndryshimi i fokusit të vëmendjes tuaj janë vetëm disa mënyra për të prodhuar këtë magji.

Fuqia e meditimit

Nga pikëpamja psikologjike dhe fiziologjike, meditimi mund të shkaktojë një gjendje të ndryshuar të ndërgjegjes. Frymëmarrja e ndërgjegjshme dhe relaksimi progresiv muskulor janë gjithashtu të dobishme, duke folur në aspektin kognitiv. Me trajnimin në meditim, ju mund të reduktoni mendimet tuaja depresive dhe të arrini paqe më të mirë mendore.

Nëse ndryshoni fokusin e vëmendjes suaj, mund të ndryshoni emocionet tuaja

Nga pikëpamja fiziologjike, kur një emocion negativ pushton trupin, i duhen disa sekonda që trupi të përpunojë informacionin dhe më pas të rikuperojë gjendjen e tij normale. Por nëse, pas kësaj kohe, vazhdoni të mendoni për atë që ju bëri të trishtuar ose të zemëruar, ky proces fiziologjik do të përsëritet dhe ju do të mbeteni në kurth në këtë emocion, duke hyrë në një rreth vicioz.

Ju mund të ndryshoni emocionet duke ndryshuar fokusin e vëmendjes suaj. Kur ndjeni një emocion negativ, merrni një moment për të marrë frymë dhe kur e ndjeni se po shuhet, përqendrohuni në diçka tjetër. Mendoni ose bëni diçka ndryshe, kujtoni një kujtim të lumtur, dëgjoni muzikë ose shikoni një film argëtues dhe përqendrohuni në të.

Vizualizimi si një strategji transformimi

Vizualizimi është një teknikë që nxit pozitivitetin, prodhon reaksione kimike pozitive në tru, relakson trupin dhe ju lejon të shpëtoni nga rutina juaj e përditshme dhe stresi për një moment. Kjo është një pjesë tjetër e magjisë së transformimit.

Fuqia magjike e pohimeve pozitive

Ju mund ta mësoni mendjen tuaj të ndalojë së fokusuari në gjërat negative, gjë që tërheq vetëm ndjenja negative. Në vend të kësaj, ju mund t’i drejtoni mendimet tuaja drejt pohimeve pozitive dhe të mësoni t’i ndaloni interpretimet negative që keni tendencë të bëni.

Pohimet pozitive përfshijnë ndryshimin e mendimeve dhe ideve tuaja negative për veten dhe duke u dhënë atyre një kthesë pozitive (p.sh.  unë jam…, unë mund…, jam i/e aftë…).

ide

Nga Sidi Hasanaj 20:16 IDE

Pa Drama!

Nga Sidi Hasanaj

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128