Urdhër arresti mund të pengojë Putinin të largohet nga Rusia, shtetet në të cilat ai hyn kanë detyrim t’a dorëzojnë

17 Mars 2023, 18:29 / KOSOVA ALFA PRESS

Urdhër arresti mund të pengojë Putinin të largohet nga

Urdhri për arrestimin e Vladimir Putin mund ta pengojë atë të largohet nga Rusia, sipas një specialisti ndërkombëtar penal dhe të së drejtës humanitare.

Toby Cadman tha se megjithëse mund të ketë frikë, shtetet e tjera kanë përgjegjësinë të dorëzojnë zotin Putin nëse ai hyn në territorin e tyre.

Ai e quajti masën e Gjykatës Penale Ndërkombëtare një tjetër “thikë në armaturë” në lidhje me fuqinë e brendshme të Putinit.

“Mund të ndodhë që kjo e pengon atë të largohet nga Rusia dhe kjo në vetvete nuk duhet të jetë e parëndësishme,” tha zoti Cadman.

Por do të ketë cinizëm se presidenti rus do të paraqitet ndonjëherë në gjykatë dhe njerëzit duhet të jenë realistë, tha ai.

Megjithatë, është “shumë fillimi” i një “game të madhe krimesh lufte” për të cilat Rusia do të akuzohet, shtoi Cadman.