Josephine Corbin: Gruaja e pabesueshme me katër këmbë dhe që kishte jetë të suksesshme

7 Dhjetor 2022, 00:04 / AKTUALITET ALFA PRESS

 Josephine Corbin: Gruaja e pabesueshme me katër këmbë dhe që

Deri më sot vetëm një person është i njohur në historinë mjekësore që ka lindur me katër këmbë dhe megjithatë kishte një jetë të suksesshme dhe të lumtur dhe tregoi se nuk ka asnjë pengesë të pakapërcyeshme nëse keni një mendje të fortë dhe një zemër të dashur.

Dhe është fjala për Josephine Corbin, fillimet e të cilës nuk ishin aq premtuese për të ardhmen e saj dhe karakteri i saj u ndërtua në kundërshtim me injorancën, mizorinë dhe paragjykimeve të prindërve të saj, mjekëve dhe biznesit të shfaqjes.

Në moshën një vjeçare Josephine pozonte për ora të tëra fillimisht për zonja nga ora 15:00 deri në 19:00 dhe pas një sy gjumë të shkurtër për zotërinj nga ora 21:00.

Ajo mbante të veshur një fustan të shkurtër që tregonte katër këmbët ndërsa ishte e ulur në një karrige të lartë të mbajtur nga nëna e saj Nancy, e cila pa vetëm një aspekt pozitiv tek vajza e saj, atë financiar.

Josephine Corbin: Gruaja e pabesueshme me katër këmbë dhe që

Prindërit e Josephine i thanë shtypit në atë kohë se paratë që fitonin nga shitja e biletave për ekspozitën e vajzës së tyre do të përdoreshin për edukimin dhe kursimet e saj.

Josephine iu bashkua Cirkut Barnum & Bailey në moshën 13 vjeçare me emrin " Vajzë me katër këmbë nga Teksasi" dhe u përshkrua si " si dielli i verës ".

Performanca e saj filloi me daljen e saj në skenë me një fustan të gjatë që ishte në modë atë kohë, duke performuar një numër muzikor. 

E vetmja gjë e pazakontë ishin ijet e saj të gjera dhe këmba e djathtë e lakuar dhe kur ajo ngrinte fustanin, publiku shtangej dhe mbeste pa frymë.

Kjo performance i sillte asaj deri në 450 dollarë në javë.

Shfaqet e saja ishin aq popullore sa Josephine fitoi para të mjaftueshme për t'u tërhequr herët nga biznesi i shfaqjes.

Në moshën 19-vjeçare, Josephine martohet me Dr. James Clinton Bicknell dhe largohet nga cirku.

Një vit më pas, Josephine ishte shtatzënë dhe u konsultua me Dr. Lewis Whaley për dhimbjen në anën e majtë të shoqëruar me ethe, dhimbje koke, humbje oreksi, të vjella e cila zgjati për dy muaj.

Duke ekzaminuar doktori Lewis Whaley zbuloi se dyfishimi i organeve të saj seksuale të jashtme pasqyrohej nga një dyfishim i ngjashëm brenda. 

Raportet e saj të vjetra mjekësore tregonin: 

“Midis secilës palë këmbësh ishte një grup organesh gjenitale krejtësisht të dallueshme, të jashtme dhe të brendshme, secila e mbështetur nga një hark pubik. Secili grup funksionon në mënyrë të pavarur nga tjetri, përveç gjatë menstruacioneve. Duket se ka dy grupe zorrësh dhe dy grupe ani; të dyja janë plotësisht të pavarura, me diarre në njërën anë dhe kapsllëk nga ana tjetër. "

Doktor Whaley arriti në përfundimin se ajo ishte shtatzënë në mitrën e majtë, për të cilën Josephine u përgjigj se ai po gabonte se ajo mendonte se kishte më shumë gjasa  tëishte në anën e djathtë.

Pas ekzaminimeve të mëtejshme, Whaley përcaktoi nga vëzhgimet e pacientes se organi i saj i djathtë gjenital përdorej pothuajse pa ndryshim për koitus. 

Megjithatë, për shkak të shëndetit të dobët të Josephine në muajt e parë të shtatzënisë, Whaley zgjodhi një abort, nga i cili u shërua plotësisht dhe më pas lindi pesë fëmijë, të gjithë të shëndetshëm. 

Tre u bartën në një bark, dy në tjetrën.

Gjendja e Josephine-s rezultoi nga forma më e rrallë e binjakëzimit të njohur si dipygus, e cila i dha asaj dy trupa të plotë nga beli e poshtë.

Ajo kishte dy legene të vegjël krah për krah dhe secila nga këmbët e saj më të vogla të brendshme ishte e lidhur me njërën nga këmbët e saj të jashtme. 

Ajo mund të lëvizte këmbët më të vogla, por nuk mund t'i përdorte ato për të ecur.

Josephine vdiq në Teksas në vitin 1928.

Disa mjekë dhe koleksionistë privatë donin të blinin trupin e saj, por familja refuzoi dhe e mbuloi arkivolin e saj me beton për të parandaluar grabitësit e varreve që të vidhnin trupin e saj. 

Josephine mbeti në zemrat e dashamirëve të cirkut si shfaqja më e mirë dhe më shpresëdhënëse e fanatikëve që mund të krijonte natyra.

 

Po ndodh...

ide