Kush e bëri selfie-n e parë?

5 Qershor 2023, 11:18 / AKTUALITET ALFA PRESS

Kush e bëri selfie-n e parë?

Selfie e parë e njohur është bërë nga Robert Cornelius në 1839.
Kornelit iu desh shumë kohë për të bërë një selfie të suksesshme, edhe pse tani selfie është një gjë shumë e zakonshme.

Në fakt, qëllimi i Cornelius nuk ishte një selfie e zbukuruar, por të provonte një teknikë të re.
Kjo teknikë quhet "dagerotip". Cornelius i duhej të qëndrojë aty për gati 15-20 minuta dhe nuk mund ta mbajë kamerën si ne sot!

Por në fund të fundit, Korneli bëri histori, emri i tij është në Librin e Rekordeve Guinness.
Selfie që ai bëri është ekspozuar në Bibliotekën e Kongresit Amerikan.

Kush e bëri selfie-n e parë?

Po ndodh...

ide

receta Alfa

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128