Misteri: Kush ishte faraoni i Eksodit?

13 Shtator 2023, 12:12 / MISTERE ALFA PRESS

Misteri: Kush ishte faraoni i Eksodit?
Faraoni i Eksodit është faraoni që udhëhoqi Egjiptin e lashtë në kohën e eksodit. Më saktë, lind pyetja se kush mund të ketë qenë ky faraon. 

Historia e skllavërimit të fëmijëve të Izraelit në Egjipt dhe murtaja, me anë të së cilës Perëndia mundësi çlirimin e tyre dhe arratisja e tyre duke kaluar detin e Kuq tregohet në kapitullin e hapjes të librit të Eksodit. Faraoni nuk ka emër dhe çështja e identitetit të tij është një prej mistereve të mëdha.

Po ndodh...