''Në çdo rast, vendndodhja e arkës është e panjohur''/ Fati i arkës së besëlidhjes...

18 Qershor 2023, 19:28 / MISTERE ALFA PRESS

''Në çdo rast, vendndodhja e arkës është e

Në 587 para Krishtit, një ushtri babilonase, nën udhëheqjen e mbretit Nebukadnetsar II, pushtoi Jerusalemin, duke plaçkitur qytetin dhe duke shkatërruar Tempullin e Parë, një ndërtesë e përdorur nga populli hebre për të adhuruar perëndinë. Tempulli i Parë përmbante Arkën e Besëlidhjes, e cila mbante pllaka që regjistronin 10 Urdhërimet.

Fati i arkës është i paqartë. Burimet e lashta tregojnë se arka ose u çua përsëri në Babiloni ose u fsheh përpara se qyteti të pushtohej. Është gjithashtu e mundur që arka të jetë shkatërruar gjatë grabitjes së qytetit. Në çdo rast, vendndodhja e arkës është e panjohur. Që nga zhdukja, janë treguar një sërë historish dhe legjendash për fatin e arkës. Një histori sugjeron se arka përfundimisht mori rrugën e saj për në Etiopi, ku ruhet sot.

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128