Zbulohet zemra e vërtetë e Evropës

29 Tetor 2022, 18:03 / MISTERE ALFA PRESS

Zbulohet zemra e vërtetë e Evropës

Zhytësit kanë gjetur gjurmë të tokës së lashtë gëlltitur nga valë 8500 vjet më parë.
Një botë e fshehur nën ujë gëlltitur nga Deti i Veriut - është zbuluar nga zhytësit që punojnë me ekipet e Shkencës në Universitetin e St Andrews.

Doggerland, një zonë e madhe e tokës së thatë që shtrihej nga Skocia për në Danimarkë ishte përmbytur nga uji ngadalë 8500 vjet më parë.
Divers një nga kompanitë e naftës ka gjetur eshtrat e një 'botë të mbytur' me një popullsi prej dhjetëra mijëra - që mund të ketë qenë dikur "zemra e vërtetë" e Europës.

Studiuesit pretendojnë se kjo tokë nënujore, është përmbytur nga cunami shkatërrues i asaj kohe. Pretendohet se sipërfaqja e gjetur është aq e madhe sa ia kalon shumë shteteve moderne europiane.

Studimi i bërë për një kohë të gjatë, tregon se popullsia e përmbytur e këtyre vendeve mund të ketë qenë me dhjetëra mijëra, që jetonin në një zonë që shtrihej nga Skocia Veriore drejt Danimarkës dhe poshtë kanalit anglez deri në Ishujt Channel.

Studimi prej 15 vitesh ka sjellë mjaft informacion për të arritur në një konkluzion të tillë. Janë gjetur mbetje të ndryshme edhe nga banorët e asaj kohe që na bën të mendojmë rreth jetës që ata kanë jetuar. Përsëri studiuesit vazhdojnë të punojnë për studimin e shumë dëshmive të gjetura.

 

Po ndodh...

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128