Përplasja e kryeministrit me drejtorin e RAI-t sërish jehonë në mediat italiane, La Repubblica ‘fundos’ Ramën: Kreu i një qeverie të huaj...

24 Prill 2024, 13:45 / POLITIKË ALFA PRESS

Përplasja e kryeministrit me drejtorin e RAI-t sërish jehonë

Nga Antonio Fraschilla, La Repubblica

Një përgjegjësi e drejtpërdrejtë e kryeministrit shqiptar Edi Rama ndaj drejtorit të RAI-t, Paolo Corsini. Mos bëni telefonata dhe mos më shihni: Unë do të kthehem në telefonin tuaj dhe do të programoj shfaqjen tuaj televizive në italisht. Një bisedë e llogaritur nga kryeministri shqiptar si “e përzemërt” me drejtorin e segmentit informativ të televizionit në vend, për të kërkuar pamjen për një pas episode të Raportit që u transmetua t'i përgjigjet e kaluara dhe që vendos në epiqendër. për emigrantët mes Italisë dhe Shqipërisë.

Sepse, sipas asaj që është raportuar nga gazetari Giorgio Mottola, ai është përgjegjës për sekretarin e Këshillit të Ministrave në Shqipëri, Engjëll Agaci, në të kaluarën e avokatëve të disa trafikantëve shqiptarë të drogës në italianët.

Është shpifja më skandaloze ndaj Shqipërisë”, tha Rama. Sa i përket Shqiptarja.com, nuk ka një portal për informacion më të detajuar për Shqiptare, Rama nuk transmeton faqet e faqeve italiane, por protagonistë të episodeve të reja për këtë emision janë Shqip ërisë, siç ndodh në vitet në të cilat shqiptarët. u shfaqën nor media italiane vetëm si vrasës, trafikantë, prostitutë dhe hajdutë, dhe Shqipëria paraqitet si djepi i krimit në Evropë”.

Asnjë raport dhe tani, shikoni Mottola - markat pretendojnë se për çdo 5 ditë mund të kontrolloni nëse për shembull janë 650 milionë euro për 5 persona, mund t'i paguani pragun dhe një miliard euro - ai rrëfen rolin dhe shqiptarët, prindërit kryeministrit Rama dhe një nga paratë e autorëve të tij më të ngushtë, Agaçi, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave. Agaçi, i cili deri në vitin 2013, kur mori postin e tij qeveritar, ishte pronar i një studio ligjore në Romë, sipas Ramës "u etiketua si avokati i besuar i shumë trafikantëve shqiptarë të drogës, të cilët më pas u kthyen në Shqipëri, ku kanë kryer dënime më të ulëta se ato të shqiptuara në italisht”.

Kryeministri shqiptar pretendon se versionet i Agaçit nuk është marrë në konsideratë nga autorët e programit. Rama kryen sekretarit të përgjithshëm të Këshillit Shqiptar i janë dërguar disa pyetje nga gazetari i Raportit, i cili më pas “nuk ka publikuar asnjë përgjigjet e dërgimit të me shkrim”. Dhe ai beri të ditur se “do të bëhet ankesë ndaj Report”.

Por kryeministri shqiptar nuk është i kënaqur. Dhe ai vendos t'i drejtohet pyetjes Corsini-t, drejtorit të televizionit publik në qendër të stuhisë ditët e fundit mbi censurën ndaj shkrimtarit Antonio Scurati dhe ka vendosur tashmë në nivel polemika, sipas disa rikonstruksioneve t ë pamohueshme nga La Stampa, nga një telefonatë nga kryeministrja italiane Giorgia Meloni. Rama telephone drejtorin dhe Rai Insights, drejtor i zonës meloniane.

Republika kishte raportuar të hënën për një kontakt mes Ramës dhe Corsinit: “Vetëm një mesazh me të cilin kërkova të diskutonim”. Babai më tha se Rama e konfirmoi se po të kishte dëgjuar "nuk e dija çfarë donte" e kisha fjalën për televizionin publik italian, ndaj do të kisha dashur t'ju tregoja më shumë. Rama pret një përgjigje qoftë edhe më intervistoni. Dhe ai pret përgjigje nga Corsini për këtë çështje.

Sipas Raportit, Sigfrido Ranucci, thotë: “Agaçi, Sekretar i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave dhe Krijuesit i ngushtë i kryeministrit Edi Rama, konfirmoi atë thamë në fakt. Not email-in dhe përgjigjet nga Agaçi, të cilit i kishim kërkuar disa fakte, ai konfirmoi se avokati i disa trafikantëve ishte dhe kishte kontribuar që ishte këshilltar ligjor i Ramës, në veprimet e protokollit. Për më shumë informacion, ju lutemi shkarkoni versionet direkt nga mikrofoni pa gjeneral Lisi. Gjithçka që kemi thënë është në letër dhe është nga një burim dokumentar”, përfundon Ranucci, duke njoftuar se 'Reporti do të kthehet në mua emigrantëve të dielën”.

 

ide

shërbime

  • POLICIA129
  • POLICIA RRUGORE126
  • URGJENCA112
  • ZJARRFIKESJA128