
Bamje me mish

Përbërësit:
1 kg bamje
500 gr mish të grirë ose copëza mishi
2 qepë mesatare
1 domate
2 lugë gjalpë
1 tufë majdanoz
1 gjethe dafine
Piper i kuq pluhur
Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Qepët e grira i kaurdisim me pak vaj ulliri derisa të zverdhen. Hedhim një lugë piper të kuq dhe mishin e grirë ose mish të prerë në copëza të vogla. Bëjmë një përzierje të mirë, e mbulojmë me kapak dhe pasi të jetë gatuar për 10 minuta në zjarr të lehtë, shtojmë kripën, piperin e zi, majdanozin e grirë hollë dhe bamjet e lara e të pastruara nga bishtat. E përziejmë gjellën me kujdes, shtojmë gjethen e dafinës, domaten e kaluar në rende ose 1 lugë pure domatesh dhe ujë të vakët sa të mbulohen bamjet. E lëmë gjellën të gatuhet në zjarr të fuqishëm dhe sapo të fillojë të marrë valë, ulim temperaturë në minimum. Gjatë zierjes nuk e përziejmë me lugë, por në rast nevoje vetëm shkundim tenxheren dhe kujdesemi që gatimi të mbetet me pak lëng, jo i thatë.

Një herë për Berishën tani për veten, "8 Janari" i dytë i Ramës!
ide

SPAK po ju rrëzon Maskat!

Pafuqia e të plotfuqishmit…

Shkëlqimi i Erionit ra, por hijet që ai la pas, ngelen
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128