Brusketat, një dashuri pasioni mesdhetar

Brusketat janë antipasta e famshme italiane e servirur si një pjatë e ftohtë. Receta origjinale është ajo e bukës së thekur të fshirë me hudhër dhe spërkatur me vaj ulliri të virgjër. Në kuzhinën bashkkohore edhe brusketa ka pësuar ndryshime me variacionet tomate & borzilok, djathë, madje edhe pate mishin apo peshku. Buka ideale për përgatitjen e brusketave padyshim është baguette franceze me koren që kërcet dhe butësinë e brendshme. Por sigurisht ato mund të përgatiten edhe me lloje të tjera buke. Brusketa është një pjatë ideale për të hapur oreksin, kurse në ditët e nxehta të verës ajo është pjata që s’duhet të mungojë kurrë në tavolinë.
Brusketa me domate dhe borzilok
Koha e përgatitjes: 10 minuta
Koha e gatimit: 10 minuta
Vështirësia e ulët
Për 4-6 persona
Përbërësit
1 baguette,
200 gr domate qershi, 2 thelpinj hudhër, 2 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër, 10-12 gjethe borziloku, kripë & piper sipas dëshirës.
Përgatitja
1. Prisni domatet qershi në 4 pjesë pa ju hequr lëkurën.
2. Copëtoni hudhrën dhe bashkojini me domatet në një tas.
3. Hidhuni një lugë vaj ulliri dhe përziejini mirë.
4. Shtoni borzilokun e copëtuar me dorë. Lezetojini me kripë & piper.
5. Prisni baguette në formë diagonale nëfeta me trashësi 1 cmm.
6. Vendosini në një tavë dhe me ndihmën e një furçe kuzhine lyejini me vajin e mbetur të ullirit.
7. Futini në furrë të thekenderisa cepat të marrin ngjyrë të kuqërremtë për 6- 10 minuta në temperaturë 230 gradë.
8.
Kulloni domatet nga lëngu i tepërt dhe përhapni nga një lugë çaji nga përzierja mbi secilën fetë.
Këshilla e shefit
Ø Cilësia e brusketave varet nga freskia e produkteve që përdorni dhe origjina e tyre.
-
Moti për ditën e premte, 10 qershor 2022
10 Qershor, 07:04 -
Horoskopi ditor, 10 qershor 2022
10 Qershor, 07:01 -
Skemë e lirë 10 qershor
10 Qershor, 00:03
Po ndodh...
Amerika mund të tërhiqet nga Europa, por jo nga SPAK
ide
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128



