Krem me hurma dhe kakao

16 Tetor 2022, 08:09 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Krem me hurma dhe kakao

Hurmat janë fruta të vjeshtës që kanë vlera shumë të mira ushqimore. Por ato mund të shfrytëzohen në kuzhinë për të realizuar ëmbëlsira të thjeshta dhe të shpejta, vetë me dy përbërës si receta e ditës së sotme që Alfa ju propozon.

Koha e përgatitjes: 5 minuta

Koha e qëndrimit në frigorifer: jo më pak se 2 orë

Për 4 persona

Përbërësit

4 kokrra hurma mesatare të qullta, 4 lugë kakao të hidhur

Përgatitja

1.       Pastroni hurmat nga lëkura dhe farat. Tulin hidheni në një mikser kuzhine.

2.       Shtoni për çdo hurmë një lugë gjelle kakao. Pulsoni për 2-3 sekonda mikserin derisa të                    merrni një masë kremoze.

3.       Shpërndajeni në tasa qeramike  që përdorni për krem karamelin ose të ngjashëm.

4.       Vendosini tasta në frigorifer dhe lërini të pushojnë jo më pak se dy orë.

5.       Nxirrini nga frigoriferi në momentin që do ti servirni. Kaloni tehun e një thike me majë, të              lagur pak me ujë nëpër anët e tasave dhe kthejini përmbys kremin e ngrirë në një tas                  ëmbëlsirash.

Krem me hurma dhe kakao

 

Po ndodh...