Patëllxhanë të mbushur me gjizë

6 Maj 2024, 07:31 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Patëllxhanë të mbushur me gjizë

Patëllxhanë të mbushur me gjizë

Përbërësit:

1 kg patëllxhanë
200 gr gjizë
1 lgj gjalpë
2 lgj vaj ulliri
2 vezë
2 thelpinj hudhër
1 lgj miell gruri
Kripë, piper

Përgatitja:

Pastrojmë lëkurën e patëllxhanëve një po një jo. I lëmë në ujë me kripë dhe më pas i vendosim në furrë që të zbuten pak. Në një enë bashkojmë vezët e rrahura me vajin, kripën, gjizën, miellin dhe hudhrat e shtypura. Bëjmë një prerje në mes të patëllxhanit, e sheshojmë tulin dhe vendosim harxhin. I rivendosim në furrë për pak minuta në temperaturën 180 gradë Celsius.

 

Po ndodh...