Polenta me salçiçe dhe presh

12 Nëntor 2025, 09:53 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Polenta me salçiçe dhe presh

Përbërësit:

500 gr polenta
3 litra ujë
5 presh
4 salçiçe
400 gr domate
1 lugë çaji koncentrat domateje
Kripë, piper dhe vaj ulliri sipas dëshirës

Përgatitja:

Në një tigan kaurdisim preshin e prerë në rrathë me pak ujë derisa të zbuten. Shtojmë vaj ulliri dhe salçiçet e prera ose të grira, duke i skuqur mirë derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë domatet dhe koncentratin, rregullojmë shijen me kripë e piper dhe e lëmë të ziejë ngadalë që salca të trashët dhe të marrë shije. Ndërkohë, në një tenxhere tjetër ziejmë ujin me pak kripë. Kur të vlojë shtojmë polentën gradualisht duke e përzier fort me tel ose lugë druri për të mos krijuar kokrriza. E gatuajmë për disa minuta derisa të bëhet kremoze. E servirim në një pjatancë së bashku me salcën me presh.

Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"

Po ndodh...

ide