
Shishqebap pule me oriz, karrota dhe kajsi

Përbërësit:
500 gr karrota
200 gr oriz kokërrgjatë
400 ml ujë
1 koncentrat pule
1 tufë qepë të njoma
400 gr kajsi të thata
2 lugë gjelle salcë speci
2 lugë gjelle gjalpë
1-2 lugë gjelle marmalatë kajsie
Kripë
Piper i zi
Përgatitja:
Ngrohim në një tigan një lugë gjelle vaj ulliri, fillimisht kaurdisim pak karrotat duke shtuar me pas orizin, i trazojmë së bashku për 2-3 minuta duke shtuar më pas 500 ml ujë dhe një koncentrat pule. I lemë të ziejnë për 16-20 minuta. Në 5 minutat e fundit para se të përfundojë zierja shtojmë në tenxhere qepët e njoma me gjithë bishta të prera në shirita 3-4 cm. Shtojmë dhe kajsitë e thata të prera në kubikë dhe i lemë të zijenë për 5 minuta duke shtuar në fund 1 lugë gjelle gjalpë të tretur apo të freskët sipas dëshirës. Ndërkohë fileton e presim në kubikë të mëdhenj dhe e marinojmë me kripë, piper dhe vaj. Lyejmë shkopinjtë me vaj, vendosim në të kubikët e mishit të pulës dhe i kalojmë në një tigan zgare për 8 minuta. Ndërkohë trazojmë salcën e specit me pak marmalatë kajsie dhe një lugë gelle gjalpë. Lyejmë shishqebapet me salcë, i lemë në zgarë në temperaturë mesatare derisa të duket ngjyra e karamelizuar dhe e servirim së bashku me orizin.

ide

Të vërtetat që nxori në pah rasti ‘McGonigal’


“Përfaqësuesi Rus në OKB na kujtoi sërish modelin Rus të Qeverisjes”
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128